Βρίσκεστε εδώ: Αρχική 2016-04-19, 20 Συμπόσιο Ελληνο-Αραβικής Αστρονομίας

Μετά από 3,5 χρόνια περίπου, πραγματοποιήθηκε η συνέχεια της Ελληνο-Αραβικής προσέγγισης σε θέματα Αστρονομίας, με το "2ο Συμπόσιο Ελληνο-Αραβικής Αστρονομίας". Το Συμπόσιο διοργανώθηκε με τη συνεργασία ΣΕΑΦ, Δήμου Λαμιέων, Συλλόγου "οι Αινιάνες", Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, του Αιγυπτιακού μορφωτικού κέντρου Αθηνών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Πολιτισμού της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου. Η εκδήλωση μεταδόθηκε συγχρόνως μέσω διαδικτύου απο την ιστοσελίδα radiomemory.gr και την παρακολούθησαν πολλοί ενδιαφερόμενοι μέσα από τον υπολογιστή τους. Ο Δήμαρχος Λαμιέων και ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας αναφέρθηκαν στις προσπάθειες του ΣΕΑΦ για την εξέλιξη και ανάδειξη του Αστεροσχολείου σε μεγάλη καινοτόμο δράση καθώς και στην πρόσφατη τοποθέτηση και εγκατάσταση του τηλεσκοπίου του ΣΕΑΦ και τους δρόμους που ανοίγονται. Τίμησαν επίσης την εκδήλωση ο Δ/ντης της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, ο Δ/ντης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Φθιώτιδας, ο Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών, η αντιδήμαρχος σε θέματα παιδείας καθώς και στελέχη της Αστυνομικής Δ/νσης Φθιώτιδας.

Ομιλητές:

Δρ. Στράτος Θεοδοσίου, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, Αν. Καθηγητής Αστροφυσικής - Αστρονομίας και Μηχανικής ΕΚΠΑ, με θέμα «Αρχαία Αιγυπτιακή αστρονομία». Ο κύριος Θεοδοσίου για άλλη μια φορά τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, παρουσιάζοντας με το δικό του μοναδικό τρόπο το θέμα του, κρατώντας το ενδιαφέρον του κοινού πολύ ψηλά και απαντώντας στις ερωτήσεις με διακριτική ευχέρεια τονίζοντας συγχρόνως τη μεγάλη προσφορά των Αιγυπτίων Αστρονόμων στη δημιουργία ημερολογίων.

Dr. Omar Fikry, Διευθυντής Πλανηταρίου της Βιβλιοθήκης της Αλεξανδρείας, με θέμα «Enlightened Mind: Model For The Role of Arabs in Astronomy (presentation of two documentaries produced by Bibliotheca Alexandrina)».

Δρ. Παναγιώτης Ιακωβής, MD,PHD,FESC Στρατιωτικός Ιατρός - Καρδιολόγος, Δρ. Τμήματος Φιλοσοφίας της Επιστήμης ΕΚΠΑ, μέλος ΣΕΑΦ, με θέμα «Φυσική φιλοσοφία του Κλαύδιου Πτολεμαίου».

Διονύσης Κωνσταντίνου, Φυσικός, πρώην Υπεύθυνος ΕΚΦΕ, μέλος ΣΕΑΦ, με θέμα «Από την γεωκεντρική στην ηλιοκεντρική αντίληψη και οι σημερινές θεωρίες».


Polls

Πως σας φάνηκε το Αστεροσχολείο;
  • Ψήφοι: (0%)
  • Ψήφοι: (0%)
  • Ψήφοι: (0%)
  • Ψήφοι: (0%)
  • Ψήφοι: (0%)
Σύνολο Ψήφων:
Πρώτη Ψήφος:
Τελευταία Ψήφος:

Νεότερες Εκδηλώσεις

Καμία εκδήλωση

Εκδηλώσεις

Δεκέμβριος 2020
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Φόρμα Σύνδεσης

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης σας. Χρησιμοποιώντας τη ιστοσελίδα αποδέχεστε την χρήση τους.